More Awesome Than You!
Welcome, Guest. Please login or register.
2017 November 17, 20:35:48

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
539761 Posts in 17985 Topics by 7645 Members
Latest Member: lyndlndk
* Home Help Search Login Register
+  More Awesome Than You!
|-+  TS3/TSM: The Pudding
| |-+  Pudding Factory
| | |-+  EA store stuff in *.dbc format - a torrent
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: 1 [2] 3 4 ... 14 THANKS THIS IS GREAT Print
Author Topic: EA store stuff in *.dbc format - a torrent  (Read 166805 times)
katierose
Asinine Airhead

Posts: 8


View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #25 on: 2009 December 31, 00:37:52 »
THANKS THIS IS GREAT

Yes! now my kids and toddlers will stop with the floaty head. and i can have my stuff back
Logged
lebano
Tasty Tourist

Posts: 1



View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #26 on: 2010 January 02, 01:38:42 »
THANKS THIS IS GREAT

Can someone help me please, before the new patch and expansion, I used to install the store stuff directly from the launcher. But now, that I installed the new patches and the expansion, when i try to install the stuff from the store, it gives me succes 100% in 1 second for every items even the big ones, and they are not checked like the others items that ive installed before. So they give me success but arent integrated to the game. Thx for the help Smiley
Logged
Baroness
witch
Breakfast of Champions!
Senator
*
Posts: 11562


Shunning the accursed daystar.


View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #27 on: 2010 January 02, 02:00:50 »
THANKS THIS IS GREAT

I see you have also asked your question in the correct thread. http://www.moreawesomethanyou.com/smf/index.php/topic,16949.0.html

I suggest you read through the FAQ as well.
Logged

My fists are named Feminine and Wiles.
aya_alexa
Asinine Airhead

Posts: 37



View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #28 on: 2010 January 02, 06:48:27 »
THANKS THIS IS GREAT

will this work even if you don't have the launcher? my launcher doesn't work. oh and i installed the separate riverview file. when i played the game the names of the lots are weird and some community lot building and objects are missing. did i do something wrong?
« Last Edit: 2010 January 02, 07:19:52 by aya_alexa » Logged
missnuki
Asinine Airhead

Posts: 7


Scariest Movie? No doubt: Idiocracy.


View Profile WWW
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #29 on: 2010 January 02, 20:40:09 »
THANKS THIS IS GREAT

 Cheesy

Seriously, Miss witch, thank you so very much for this and the instructions.... ESPECIALLY the instructions.

You're a doll!

Anywhoo,  the files work just fine, there seems to be no change in loading/saving.  I do think the CAS works much better.  At first, when the Store items were in their original format everything loaded very slowly, but now they are already loaded in the inventory and things move around more fluidly.

I have a Vista 32-bit OS & I put the files in the <PCname>/Documents/EA/Sims 3/DCCache folder  and the Mods/Packages folder. That seems to work for me.
Logged

bumblebee
Tasty Tourist

Posts: 4



View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #30 on: 2010 January 03, 01:29:55 »
THANKS THIS IS GREAT

Witch, you are AMAZING!  Grin I have been missing my store items.

Sadly, I noticed that the Jet Set Teen and Adult sets are missing.  Cry Too bad considering they are my favorite clothing set, but I can do without.
Logged
AnotherMoron
Tasty Tourist

Posts: 1


View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #31 on: 2010 January 03, 04:28:10 »
THANKS THIS IS GREAT

This is also good for people with lower patches who'd rather avoid the .sims3pack format. Maybe I was doing something wrong, but installing all those files always took forever!
Logged
Sexual Innuendo
Asinine Airhead

Posts: 15



View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #32 on: 2010 January 03, 09:19:37 »
THANKS THIS IS GREAT

Well, I am officially stupid. No matter what I do, I cannot get this to work.

With the base WA, I tried to put the .dbc files into the stated folder (C:\Documents and Settings\username\My Documents\Electronic Arts\The Sims 3\DCCache), but it didn't exist. So I created a new folder called DCCache and put them in there.

I also put them in C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\Mods\Packages\DCCache, as that is where I have AM and AMConf installed to. Resource.cfg is in there as well. I would have put them all in my WA Files, but the game would not start when I did so.

The game wouldn't run after all of these changes, stating that the Base and Expansion were not of compatible versions, so I updated to 2.3 and the game opened, but there are none of the wonderful store items inside.

I can't figure out what I've done wrong. I'm running an Arr'ed WA and a legal copy of TS3, if that makes any difference.
Logged
Baroness
witch
Breakfast of Champions!
Senator
*
Posts: 11562


Shunning the accursed daystar.


View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #33 on: 2010 January 03, 09:41:11 »
THANKS THIS IS GREAT

Your resource.cfg file should look like this.

Priority 500
DirectoryFiles Mods/Packages/... autoupdate
PackedFile Mods/Packages/*.package
PackedFile Mods/Packages/*/*.package
PackedFile Mods/Packages/*/*/*.package
PackedFile Mods/Packages/*/*/*/*.package
PackedFile Mods/Packages/*/*/*/*/*.package
PackedFile Mods/Packages/*.dbc
PackedFile Mods/Packages/*/*.dbc


The resource file lives in the C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3 as that is where you have your framework.

OR

Pescado has come up with a better way.
Put this line in your resource.cfg instead:

PackedFile ../../../Users/YourName/DOCUME~1/ELECTR~1/THESIM~1/DCCache/*.dbc

You don't need to keep the .dbc files in two places, just in C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\Mods\Packages\DCCache
Logged

My fists are named Feminine and Wiles.
Turd Ferguson
Blathering Buffoon
*
Posts: 88


Solving mysteries in a van


View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #34 on: 2010 January 03, 13:17:43 »
THANKS THIS IS GREAT

Excuse my ineptitude, but how exactly does this work? Do I need to modify my Resource.cfg file to make it recognize the files? I also would like to know what folder I need to place these in, and whether or not EA's little Store Mode malarkey will get in the way. Thank you.

EDIT: Oh I'm an idiot, didn't even see the second page of the thread. I'm going to test this out later today and see if it works.
Logged

"There's a deep-seated paranoia that Americans have about not being Americans or something." - Billy Joel

"The problem with this country is that old fucks vote. We got shit to do, old folks don't, the only thing they have to do is judge you and vote." - Doug Stanhope
aya_alexa
Asinine Airhead

Posts: 37



View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #35 on: 2010 January 03, 15:59:14 »
THANKS THIS IS GREAT

hi everything work's fine. but when i play riverview i can't save my game in it. can you please help me to fix this. i really want to play the game.
Logged
Sexual Innuendo
Asinine Airhead

Posts: 15



View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #36 on: 2010 January 03, 18:29:31 »
THANKS THIS IS GREAT

Your resource.cfg file should look like this.

Priority 500
DirectoryFiles Mods/Packages/... autoupdate
PackedFile Mods/Packages/*.package
PackedFile Mods/Packages/*/*.package
PackedFile Mods/Packages/*/*/*.package
PackedFile Mods/Packages/*/*/*/*.package
PackedFile Mods/Packages/*/*/*/*/*.package
PackedFile Mods/Packages/*.dbc
PackedFile Mods/Packages/*/*.dbc


The resource file lives in the C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3 as that is where you have your framework.

OR

Pescado has come up with a better way.
Put this line in your resource.cfg instead:

PackedFile ../../../Users/YourName/DOCUME~1/ELECTR~1/THESIM~1/DCCache/*.dbc

You don't need to keep the .dbc files in two places, just in C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\Mods\Packages\DCCache


I tried all of that, and still only ended up with:



No loading, no sound. Nothing. I don't know how I'm messing this up as badly as I am...


Edit: Still no fix, but I've discovered that the game only loads after I remove resource.cfg. Without any content mind you, but it seems to be the only time the game will load...
« Last Edit: 2010 January 03, 19:14:11 by Sexual Innuendo » Logged
stormygsa
Blathering Buffoon
*
Posts: 77



View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #37 on: 2010 January 03, 20:38:02 »
THANKS THIS IS GREAT

Hey witch - can you tell me how to create the Riverview.world file?

I've tried a couple of different ways, without any success.

Thanks!
Logged
Baroness
witch
Breakfast of Champions!
Senator
*
Posts: 11562


Shunning the accursed daystar.


View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #38 on: 2010 January 03, 22:20:46 »
THANKS THIS IS GREAT

hi everything work's fine. but when i play riverview i can't save my game in it. can you please help me to fix this. i really want to play the game.

No. I have no idea why you cannot save your game.

Edit: Still no fix, but I've discovered that the game only loads after I remove resource.cfg. Without any content mind you, but it seems to be the only time the game will load...

Something sounds borked, if that's the case.

Hey witch - can you tell me how to create the Riverview.world file?

There is a Riverview.world download link in the first post.

Sheesh.
Logged

My fists are named Feminine and Wiles.
Turd Ferguson
Blathering Buffoon
*
Posts: 88


Solving mysteries in a van


View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #39 on: 2010 January 03, 23:17:31 »
THANKS THIS IS GREAT

Witch, not to be a bother, but for some reason I simply can't get to Pirate Bay no matter how many links and whatever I try. Could you possibly track the torrent someplace like Demonoid as well? I can get you a Demonoid invite if necessary.
Logged

"There's a deep-seated paranoia that Americans have about not being Americans or something." - Billy Joel

"The problem with this country is that old fucks vote. We got shit to do, old folks don't, the only thing they have to do is judge you and vote." - Doug Stanhope
Baroness
witch
Breakfast of Champions!
Senator
*
Posts: 11562


Shunning the accursed daystar.


View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #40 on: 2010 January 03, 23:38:35 »
THANKS THIS IS GREAT

Maybe I could. I could include the .world file for Riverview and use the newer version of the config file. It's also past the end of the month, so I can go a bit loose with data again. I pay $1 per 1GB and last month I did 60GB*. (Not on this torrent of course, I only seeded to about 5GB).

I'm just completing the format of my torrenting machine, I can't get the bloody remote desktop to work again, then it's going back to the spare room. So, long story short, I will probably put this on Demonoid tomorrow - approx 36 hours after this post.

Oh and I don't need an invite, thanks for the offer.

* Ouch, it was 76GB actually, I thought I'd better have a look.

Witch, you are AMAZING!  Grin I have been missing my store items.

Sadly, I noticed that the Jet Set Teen and Adult sets are missing.  Cry Too bad considering they are my favorite clothing set, but I can do without.

Are you sure? I don't want to double-up on anything. I'm about to make another torrent for Demonoid, so I could add these if they are not there. Could anyone else confirm?

EDIT: I checked, you're right. I have added Jetset teens and Jetset adults.

Anybody else notice anything else missing before I create a new torrent?

Edited to merge two posts.

« Last Edit: 2010 January 04, 02:27:25 by witch » Logged

My fists are named Feminine and Wiles.
georgin
Tasty Tourist

Posts: 2


View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #41 on: 2010 January 04, 03:33:04 »
THANKS THIS IS GREAT

I'm trying to understand how to install this, I read the txt file and it mentions a framework. Do I need to have this framework installed in order for this to work?
Also if I copy these files to my \My Documents\Electronic Arts\The Sims 3\DCCache folder will they replace my current files?  Does that mean I will lose all the other .sim3pack cc that I already have installed?

thanks
Logged
Baarogue
Asinine Airhead

Posts: 40


has appeared!


View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #42 on: 2010 January 04, 04:12:08 »
THANKS THIS IS GREAT

Your resource.cfg file should look like this.

Priority 500
DirectoryFiles Mods/Packages/... autoupdate
PackedFile Mods/Packages/*.package
PackedFile Mods/Packages/*/*.package
PackedFile Mods/Packages/*/*/*.package
PackedFile Mods/Packages/*/*/*/*.package
PackedFile Mods/Packages/*/*/*/*/*.package
PackedFile Mods/Packages/*.dbc
PackedFile Mods/Packages/*/*.dbc


The resource file lives in the C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3 as that is where you have your framework.

OR

Pescado has come up with a better way.
Put this line in your resource.cfg instead:

PackedFile ../../../Users/YourName/DOCUME~1/ELECTR~1/THESIM~1/DCCache/*.dbc

You don't need to keep the .dbc files in two places, just in C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\Mods\Packages\DCCache


I tried all of that, and still only ended up with:



No loading, no sound. Nothing. I don't know how I'm messing this up as badly as I am...


Edit: Still no fix, but I've discovered that the game only loads after I remove resource.cfg. Without any content mind you, but it seems to be the only time the game will load...

I think this is what happens when you lack the .dll in the WA tree.
Logged
Sexual Innuendo
Asinine Airhead

Posts: 15



View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #43 on: 2010 January 04, 05:14:37 »
THANKS THIS IS GREAT

I think this is what happens when you lack the .dll in the WA tree.

Excuse me for sounding entirely stupid, but what does that mean?
sorrysorrysorrysorry
Logged
Baroness
witch
Breakfast of Champions!
Senator
*
Posts: 11562


Shunning the accursed daystar.


View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #44 on: 2010 January 04, 05:17:07 »
THANKS THIS IS GREAT

I'm trying to understand how to install this, I read the txt file and it mentions a framework. Do I need to have this framework installed in order for this to work?

Yes, as it says in the attached readme. Attached, I might add, to both the first post in this thread and to the torrent itself.

Quote
Also if I copy these files to my \My Documents\Electronic Arts\The Sims 3\DCCache folder will they replace my current files?  Does that mean I will lose all the other .sim3pack cc that I already have installed?

Yes, as also stated in the aforementioned readme.

Go to the awesomemod download thread, get the mod and framework going, test it, then come back and read this new list of instructions. I've tried to make them slightly easier and they only require one copy of the .dbc files. Can't get it going yet, stick to the old instructions. But get Awesomemod going first.

I think this is what happens when you lack the .dll in the WA tree.

Excuse me for sounding entirely stupid, but what does that mean?
sorrysorrysorrysorry

Look, stop bloody cringing!  Roll Eyes

Baarogue means you need the d3dx9_31.dll file in two places.
C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin
C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3 World Adventures\Game\Bin

Edit: I have removed the config file with Ye Olde Dosse redirect. I can't get it working on my PC yet, so I'm going back to the copies of the .dbc files in the framework.
« Last Edit: 2010 January 04, 06:16:23 by witch » Logged

My fists are named Feminine and Wiles.
sabrieljo
Asinine Airhead

Posts: 29


View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #45 on: 2010 January 04, 16:50:17 »
THANKS THIS IS GREAT

I have edited my resource file and now it says its a text file how do I amend the file and still keep it a cfg file ?

ps just downloaded the torrent TY can I just replace my resource file with yours ? Baarogue Thanks for the info am hoping that I can just replace one resource file with another if not I will try to get my decrepit brain to understand what you have told me - why is nothing simple like me ! I only want the steampunk set might just have to buy it

Please ignore me I have just bothered to read the text in your file Thanks again Witch everything works perfectly just need ea to change something else now
« Last Edit: 2010 January 04, 21:31:36 by sabrieljo » Logged
Baarogue
Asinine Airhead

Posts: 40


has appeared!


View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #46 on: 2010 January 04, 17:20:50 »
THANKS THIS IS GREAT

I have edited my resource file and now it says its a text file how do I amend the file and still keep it a cfg file ?

Google "show known file extensions" and follow the instructions for your OS.

Edit what will probably then show as "resource.cfg.txt" (or possibly "resource.txt") to be named just "resource.cfg"
« Last Edit: 2010 January 04, 17:32:59 by Baarogue » Logged
Sexual Innuendo
Asinine Airhead

Posts: 15



View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #47 on: 2010 January 04, 23:02:14 »
THANKS THIS IS GREAT

I think this is what happens when you lack the .dll in the WA tree.

Excuse me for sounding entirely stupid, but what does that mean?
sorrysorrysorrysorry

Look, stop bloody cringing!  Roll Eyes

Baarogue means you need the d3dx9_31.dll file in two places.
C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin
C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3 World Adventures\Game\Bin


Hey, I don't have it in two places...
I'm guessing it was something missing from the torrent.

Would I be able to copy the file from my TS3 Bin to the WA one, or are they different?
« Last Edit: 2010 January 04, 23:07:44 by Sexual Innuendo » Logged
FireDrake
Blathering Buffoon
*
Posts: 97


It seems that they all died...


View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #48 on: 2010 January 04, 23:11:51 »
THANKS THIS IS GREAT

They're both the same Innuendo.  Smiley

But, I don't have the DCCache folder in my Mods>Packages folder. Am I missing something here? It's been like this the whole time I've had the game. I have awesomemod and Delphy's Install Helper, so I have the framework and the Mods folder set up right. Do I have to manually put in the DCCache folder myself?

Thanks,
     ~Fire_Drake  Grin
Logged

"Birds, flowers, sun...Hawaii does not exist. It's a myth...like tough liberals, or the Canadian army."
You should click on this.
aya_alexa
Asinine Airhead

Posts: 37



View Profile
Re: EA store stuff in *.dbc format - a torrent
« Reply #49 on: 2010 January 04, 23:52:01 »
THANKS THIS IS GREAT

yeah i think you should manually create it since that was what i did. then i put the cfg file after.
Logged
Pages: 1 [2] 3 4 ... 14 Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.109 seconds with 19 queries.