More Awesome Than You!
Welcome, Guest. Please login or register.
2020 September 25, 16:03:47

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
540025 Posts in 18039 Topics by 7922 Members
Latest Member: Thunderchrome
* Home Help Search Login Register
+  More Awesome Than You!
|-+  TS3/TSM: The Pudding
| |-+  The World Of Pudding
| | |-+  Red World
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] THANKS THIS IS GREAT Print
Author Topic: Red World  (Read 6713 times)
littleblackdog
Blathering Buffoon
*
Posts: 95



View Profile
Red World
« on: 2010 September 15, 17:24:56 »
THANKS THIS IS GREAT

Has anyone else seen anything like this? I have installed Fastlane and all the required patches.  This is without any CC or Mods except Awesomemod.  My saved game is playable but the lighting and colors appear borked, flat, greenish, and odd reflections. When I open a new game, this is what I get.  I have tried deleting game cache files and updating my drivers.  No luck
Logged

Let me know if you suddenly become interesting.
bloodredtoe
Corpulent Cretin
*
Posts: 139

Less awesome than some of you


View Profile
Re: Red World
« Reply #1 on: 2010 September 15, 18:48:35 »
THANKS THIS IS GREAT

I'm guessing video card failure.
Logged
littleblackdog
Blathering Buffoon
*
Posts: 95



View Profile
Re: Red World
« Reply #2 on: 2010 September 15, 19:08:41 »
THANKS THIS IS GREAT

I'm guessing video card failure.
I am not looking for guesswork.  Either you have seen it before and know something about it or you haven't.  Trying to up you post count?

ETA: spelling
Logged

Let me know if you suddenly become interesting.
Tever
Corpulent Cretin
*
Posts: 137


View Profile
Re: Red World
« Reply #3 on: 2010 September 15, 19:24:44 »
THANKS THIS IS GREAT

I'm pretty sure I recall seeing a picture like that before on these forums. Did you check all your video drivers were updated?
Logged
littleblackdog
Blathering Buffoon
*
Posts: 95



View Profile
Re: Red World
« Reply #4 on: 2010 September 15, 19:42:01 »
THANKS THIS IS GREAT

Updating my video drivers was the first thing I did. I too recall seeing a picture like this before, but I have not been able to find a solution.  I also tried  replacing Shaders_Win32.precomp file in the game bin.


System information
Time of this report: 9/15/2010, 12:30:00
       Machine name: YOUR-FSYLY0JTWN
   Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.100427-1636)
           Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: HP Pavilion 061
       System Model: DQ176A-ABA a430n
               BIOS: BIOS Date: 10/15/03 17:00:28 Ver: 08.00.08
          Processor: AMD Athlon(tm) XP  3200+,  MMX,  3DNow, ~2.2GHz
             Memory: 1024MB RAM
          Page File: 339MB used, 2124MB available
        Windows Dir: C:\WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
     DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
  DirectX Files Tab: No problems found.
      Display Tab 1: No problems found.
        Sound Tab 1: No problems found.
        Sound Tab 2: No problems found.
          Music Tab: No problems found.
          Input Tab: No problems found.
        Network Tab: No problems found.

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D:    0/4 (n/a)
DirectDraw:  0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (n/a)
DirectMusic: 0/5 (n/a)
DirectPlay:  0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow:  0/6 (retail)

---------------
Display Devices
---------------
        Card name: NVIDIA GeForce 7300 GT
     Manufacturer: NVIDIA
        Chip type: GeForce 7300 GT
         DAC type: Integrated RAMDAC
       Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_02E2&SUBSYS_A5013842&REV_A2
   Display Memory: 512.0 MB
     Current Mode: 1280 x 720 (32 bit) (60Hz)
          Monitor: Plug and Play Monitor
  Monitor Max Res: 1600,1200
      Driver Name: nv4_disp.dll
   Driver Version: 6.14.0012.5896 (English)
      DDI Version: 9 (or higher)
Driver Attributes: Final Retail
 Driver Date/Size: 7/9/2010 15:38:00, 6343040 bytes
Logged

Let me know if you suddenly become interesting.
Claeric
Shouty Vole
Pinheaded Pissant
***
Posts: 1072



View Profile WWW
Re: Red World
« Reply #5 on: 2010 September 15, 19:51:42 »
THANKS THIS IS GREAT

Any particular reason you didn't do the first thing you should do when a fresh install of something doesn't work properly?
Logged
brownlustgirl
Knuckleheaded Knob
**
Posts: 522


Giving EA the finger!


View Profile
Re: Red World
« Reply #6 on: 2010 September 15, 20:21:00 »
THANKS THIS IS GREAT

You do need more than 1GB of RAM to run the game and expansions/stuff packs. I needed more than 2GB, had to install a large address aware program to make the game recognize all 4GB installed on my computer.

You might need to get an upgrade on your video card. I had the 8400GS and upgraded to a 9500GT for better performance. Improved the rendering much better.

I looked up my DirectX version on my computer, I have 11. You may need to update that too.

I started having problems after update 1.12.
Logged

"So you have to be hungry to eat, right? Hmph, imagine that concept."  Kirstie Alley
littleblackdog
Blathering Buffoon
*
Posts: 95



View Profile
Re: Red World
« Reply #7 on: 2010 September 15, 20:32:09 »
THANKS THIS IS GREAT

I have been running the game and expansion packs okay.  This happened after I had been playing Fast Lane for a day.   I  have uninstalled FL and it did not help.  I will update my directX.  I am still running on XP and my understanding is I do not need LAA unless I have more than 3 gigs of ram.
Logged

Let me know if you suddenly become interesting.
Claeric
Shouty Vole
Pinheaded Pissant
***
Posts: 1072



View Profile WWW
Re: Red World
« Reply #8 on: 2010 September 15, 20:38:55 »
THANKS THIS IS GREAT

You still haven't quite gotten the idea.

When an install messes things up...you should...? Come on, you can figure it out!
Logged
Skadi
Mushroom Girl
Senator
*
Posts: 1505


Spiderkiller


View Profile WWW
Re: Red World
« Reply #9 on: 2010 September 15, 20:59:56 »
THANKS THIS IS GREAT

What the Shouty Vole is subtly hinting to is doing a reinstall.
Logged

littleblackdog
Blathering Buffoon
*
Posts: 95



View Profile
Re: Red World
« Reply #10 on: 2010 September 15, 21:08:44 »
THANKS THIS IS GREAT

I knew what the vole was referring too,  I was tired of guessing games.   I have uninstalled Fast Lane and am still getting red neighborhood.  I was certainly hoping to not have to reinstall everything, but it is looking like I might have to do that.  Both my HELS and FL are arrr'd.  Could they have gotten corrupted somehow by the patches?  To be honest, when it first showed up, I had used the EA launcher to check updates.  My paranoia set in and I thought about the red dye packs they use to foil bank robbers.  LOL!  Damn EA!!
Logged

Let me know if you suddenly become interesting.
Claeric
Shouty Vole
Pinheaded Pissant
***
Posts: 1072



View Profile WWW
Re: Red World
« Reply #11 on: 2010 September 15, 21:24:48 »
THANKS THIS IS GREAT

dude, fucking hell

REINSTALL means "uninstall everything and RE-INSTALL"

Not "Uninstall fast lane".
Logged
littleblackdog
Blathering Buffoon
*
Posts: 95



View Profile
Re: Red World
« Reply #12 on: 2010 September 15, 21:39:35 »
THANKS THIS IS GREAT

dude, fucking hell

REINSTALL means "uninstall everything and RE-INSTALL"

Not "Uninstall fast lane".
I know what you meant, bootlicker! 
Logged

Let me know if you suddenly become interesting.
Claeric
Shouty Vole
Pinheaded Pissant
***
Posts: 1072



View Profile WWW
Re: Red World
« Reply #13 on: 2010 September 15, 22:20:05 »
THANKS THIS IS GREAT

Then do it already.
Logged
bloodredtoe
Corpulent Cretin
*
Posts: 139

Less awesome than some of you


View Profile
Re: Red World
« Reply #14 on: 2010 September 15, 22:33:55 »
THANKS THIS IS GREAT

Both my HELS and FL are arrr'd.  Could they have gotten corrupted somehow by the patches?
If something goes wrong when patching a game, then yes, it could get corrupted (I had such problem with Neverwinter Nights 2, when upon patching half NPCs didn't display in the game, I had to reinstall the game and patch it again). Doubt it has anything to do with the game being arrr'd, since game files on your computer are the same.
Logged
littleblackdog
Blathering Buffoon
*
Posts: 95



View Profile
Re: Red World
« Reply #15 on: 2010 September 15, 22:46:12 »
THANKS THIS IS GREAT

I did have problems when I was patching HEL.  The dreaded "invalid file". There does not seem to be a quick fix for the red neighborhood problem.  Later on today I will do a complete uninstall and reinstall.   I was sure hoping to avoid that.   
Logged

Let me know if you suddenly become interesting.
Cyberdodo
FURRY!
Feckless Fool
*
Posts: 268



View Profile
Re: Red World
« Reply #16 on: 2010 September 16, 00:46:20 »
THANKS THIS IS GREAT

In Soviet Russia, red game plays you?


Seriously, using the EA Launcher to patch booty is not a particularly good idea. It's not such a great idea for legitimately purchased copies either, for that matter.

Logged

Slap a man silly with a fish, and he'll smell like fish for a day.
Teach a man to fish, and he'll go to the bait & tackle store, and stop bothering you.
littleblackdog
Blathering Buffoon
*
Posts: 95



View Profile
Re: Red World
« Reply #17 on: 2010 September 16, 01:12:12 »
THANKS THIS IS GREAT

In Soviet Russia, red game plays you?
Boy that is the truth.  This red game has sure been playin' me.   I have found the patch updater at MTS, and will be using that for my reinstalls.  I don't know what I was thinking.
Logged

Let me know if you suddenly become interesting.
wizard_merlin
Pinheaded Pissant
***
Posts: 1023



View Profile
Re: Red World
« Reply #18 on: 2010 September 16, 02:12:07 »
THANKS THIS IS GREAT

I don't know what I was thinking.

That's the problem, you weren't.
Logged

I am not a complete idiot, some of the parts are missing.
HomeschooledByTards
Senator
*
Posts: 2996


warm n jiggly


View Profile
Re: Red World
« Reply #19 on: 2010 September 16, 22:08:55 »
THANKS THIS IS GREAT

Wow, you're quite the belligerent asshole aren't you?
Logged

[19:30] <sooze> YAY BFFs
[19:30] <sooze> Bestest Foes Forever
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.144 seconds with 20 queries.