More Awesome Than You!
Welcome, Guest. Please login or register.
2021 April 10, 14:06:00

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
540074 Posts in 18043 Topics by 7959 Members
Latest Member: Erima
* Home Help Search Login Register
  Show Posts
Pages: [1] 2 3
1  Awesomeware / AwesomeMod! / Re: Mailbox problems with AM installed on: 2013 January 06, 03:49:18
I'd nearly bet my farm that it this bug has to do solely with the new stalker love letters with Seasons, interacting with...something.  Since I've installed all the KT store fixes, the problem is gone and hasn't come back however, no idea if this was voodoo or had something to do with how the stalker mail interacted with a store object somehow.
2  Awesomeware / AwesomeMod! / Re: AwesomeMod Bug Report Thread on: 2013 January 01, 01:54:18
Noted: Will fix, restricted indicator traits should not be appearing in the pool.

You fixed it all right...Personality Adjuster potions, both normal and potent versions, no longer have any effect.  When ordered to drink or throw at another sim, the target just does a little jump-bug thing and nothing happens.  No potion gets used up and no traits get changed.  I haven't been able to test "reverse personality" yet, though I don't think that would be affected, as the traits aren't randomly drawn in that case.  All other potions still work just fine.
3  TS3/TSM: The Pudding / Pudding Factory / Re: Gaping in my buy mode on: 2012 December 31, 17:41:00
Quote
#1 Misc Electronics for 1!
That must be the remote from the 2012 Ford Focus 5-door Set, released in Dec 2011. It's the remote in the pic with the female sim with a white shirt here on this old news: http://www.beyondsims.com/37255/2012-ford-focus-comes-to-the-sims-3-for-free/

That would be #1 Misc Electronics for 5$, and already accounted for.

Really, nobody could be arsed to peak in their game catalogue?
4  TS3/TSM: The Pudding / Pudding Factory / Re: Gaping in my buy mode on: 2012 December 31, 03:40:37
If you're having trouble with the s3sbrowser it's on your end. I just recently had to re-install all of my store stuff; with the exception of the Iams pet starter set, it got everything, even showed me things I had missing.

Its showing me as having about 75% of what I actually have, even with the backup folder search checked.

Isn't the Edwardian bathroom stuff from the Regal Living set?

Nope, Regal Living Set is 100% already accounted for, and the prices are different for these entries in the patch code - the costs match up to my missing items though.
Store/CatalogObjects/Name:toiletEdwardian_batch38
Store/CatalogObjects/Name:sinkPedestalEdwardian_batch38
Store/CatalogObjects/Name:hamperEdwardian_batch38
Store/CatalogObjects/Name:bathtubShowerEdwardian_batch38

Seriously, nobody else has missing items in their buy catalogue?
5  TS3/TSM: The Pudding / Pudding Plots / Re: Modern Luxury Home- as requested on: 2012 December 30, 22:48:10
My issue is going through and removing all the fucking plants they seem to love to spam everywhere.  I realize you need to cover up the flawed crap, but please NO MOAR WEEDS!  Do not want.  They must have the master beefy computer if they can play with an entire hood comprising of 3 beds and 400,000 plants.
6  TS3/TSM: The Pudding / Pudding Factory / Gaping in my buy mode on: 2012 December 30, 18:35:00
I've spent the better part of my vacation satisfying my OCD by ensuring my content collection is complete.  However, I'm still left with infuriating gaping holes in a few categories.  I tried to use tools and various helpful websites before attempting to ask here.  The tool developed for this purpose (S3SBrowser) is very spotty, only detecting half my crap.  Catalogue sites are also incomplete.

I'm left missing 3 beds and a toilet that I can't account for, if any fellow OCD folks would like to take a peek in their catalogue and let me know the following Jeapardy questions:

#2 Sink for 400!  (second one from the left at that price)
#1 Sink for 500!
#2 Toilet for 800!
#1 Shower for 1800!
#2 Misc Appliance for 50!
#1 Misc Appliance for 200!
#1 Bed for 1600!
#4 Bed for 1700!
#1 Misc Electronics for 1!

There's also a few deco and light items I'm missing, but if I can ID the set that the above came from, the rest should fall into place.  My bet is a bad install on a pack that's causing me to miss a few things.

I'll be overjoyed to reciprocate, especially when it comes to your own gaping.  Thank you in advance for looking at mine.

Update:
I dug through the patch .package by hand and came up with a few things, namely an Edwardian bathroom set that they haven't released yet (forgot?).  Still digging for the beds and a random sink.

Update 2:
Found a random bed that was never released, maybe, or was just promotional.  Modern Asian Double-Bed for 1600.  Nowhere to be had, everything else that looks like it is different price.  Maybe they just fucked up the price in the patch though.
7  TS3/TSM: The Pudding / The World Of Pudding / Re: EAxis gardening bug on: 2012 December 28, 05:01:27
I just fixed the issue today with Twallan's Overwatch.  Yes, some features are redundant with Awesome and are redundant, however, it works like a charm and seems to be playing nice with Awesome.
8  Awesomeware / AwesomeMod! / Re: AwesomeMod Bug Report Thread on: 2012 December 22, 18:09:27
Using the Potent Personality Adjuster potion, my sim received "Radar Tagged" as one of his 5 new traits.  Any way to prevent this from happening?

Removing the tracking removes the trait, leaving the sim with 4 traits.  Yes, its easy enough to correct with cheats, just wonderin' though.

****
My sim also received the "Backstabber" trait, also a hidden trait - though I'm not sure the source.
9  Awesomeware / AwesomeMod! / Re: Mailbox problems with AM installed on: 2012 December 18, 18:05:12

***********update**************

I did find a work-around that can be reproduced reliably.  While you may always select "Get Mail", if you do so when the little flag is down the game will hard freeze.  If you do so while the flag is up, everything is kosher and the mail clears out nicely.  Wait for the flag to go up before taking the goodies.

I have selected the get mail option when the flag was down and nothing happened.  My sim simply didn't go to the mail box, as there was obviously nothing in there, and the game didn't freeze either.  I selected the option several times and the game continued to play just fine.

This is a work around for when something *IS* in your mailbox and the flag is down = "Don't check your mail when there is something in your mailbox and the flag is down."

Nothing will happen in your game if you check the mail when there is no mail, as there is no bad mail to lock up your game.  Did I miss some obvious thing here with your observation?
10  Awesomeware / AwesomeMod! / Re: Mailbox problems with AM installed on: 2012 December 14, 22:14:15
Happened with me as well.  However, I have no gardening skill.

The only thing clogging the box is creepy stalker gifts, and not very many of them.

Awesomemod is the only mod installed.

If the game freeze happens, it will happen consistently.  Reverting to an earlier autosave and getting the mail then usually works, and it generally a love letter which seems to be completely meaningless to the gameplay anyways.

Can we have an Awesome Option for "No Moar Stalker Mail"?


***********update**************

I did find a work-around that can be reproduced reliably.  While you may always select "Get Mail", if you do so when the little flag is down the game will hard freeze.  If you do so while the flag is up, everything is kosher and the mail clears out nicely.  Wait for the flag to go up before taking the goodies.
11  TS3/TSM: The Pudding / The World Of Pudding / Re: Pathological loading times on: 2010 December 07, 04:25:04
PolecatEZ, I doubt it's HD speed, because of two factors:

1. If IO was a big issue, the game ought to load slowly in general -- and my save files aren't big enough to (alone) be inducing enough IO load to make a difference.

2. The game loading slower every time I return to the main menu (not the launcher) suggests a memory leak, possibly caused by corrupt data  (or simple stupidity on the game's part)

3. My HDD is relatively new/fast; the 300 GB Raptor -- so not exactly in SSD territory, obviously, but no slouch. I've got the OS and apps on separate drives, and no swap file, so most extraneous issues of that nature are also taken care of.



As for CC, I just tried removing *all of it*, clearing every cache I could find, and loading the same saved games; it didn't make a difference.

The reason I didn't bother before is, wouldn't CC-related slowness be apparent from the start?

Keep in mind that the *game* loads just as fast as it ever has; it's only loading a saved game which takes longer and longer.
When you say no swap file, does that mean none on your gaming drive, or none whatsoever?  Just asking, because Sims 3 is horrible at memory management, happily ignoring 10 extra gigs of ram in favor of HD thrashing.  There's also some utilities that will actively periodically free up RAM that is no longer in use, such as the monitor with PowerPack 2.3.2+, which can help with some memory leaks depending on the timer setting. 

Another utility that I found helped quite well is RAMdisk, create a 4GB vHDD at 32bit and then have Windows 7 use the whole small thing as virtual memory.  Sims 3 will happily chew on that, and it also helps use that extra RAM you paid for Smiley
12  TS3/TSM: The Pudding / The World Of Pudding / Re: Pathological loading times on: 2010 December 06, 14:44:59
Defragment your Hard Drive

Back in the day, I used to bench my tech support guys that did this or advised this as a solution to anyone.  Defrag hasn't been a real solution for anything since Win95/98.  Basically, its irrelevant on an NTFS system, especially one that has good built-in background defrag.  Its still a good litmus test to tell the men from the boys though when it comes to sysadmins that have a clue what they're doing...if they use the word "defrag" seriously, then they're fit to be sacked, or, in my case, keep requisitioning techs from PERSCOM until you have a shop with 10 retards and 2 actual useful people.

Also use Process Monitor to find out what CC you need to delete.

This, though if he was troubleshooting well, he already has all his CC out.
13  TS3/TSM: The Pudding / The World Of Pudding / Re: Pathological loading times on: 2010 December 06, 04:23:57
I've noticed as my saves approach the 40 MB mark (this is the combined size of everything in a given save folder), loading time skyrockets. It used to take around 20-30 seconds to load completely, and that's with a cleared cache and everything.

Now it's taking around five minutes to load a single saved game, and if I quit to the main menu and re-load another saved game, it can easily take 50% longer *every single time I do this*. Waiting 20 minutes on an i7 920 with 12 GB of RAM and an nV GTX 470 to load one single game is just a little ridiculous.

I've ensmallened and decrapified everything I can ensmallen and decrapify; I've used AM fixall and such to clear out any brokenness I can locate, etc etc; I just want to know, is this just inherent to TS3's broken programming/architecture, or is there another way to help the game load these save files more quickly?

You got a sexy-like system, but load times are primarily dependant on HD speed.  Theres a program called HDTach you can get to test this.  You might want to think about setting up a soft RAID 0 if you have multiple HDs, or investing in 1 or 2 (for RAID) SSD's.  There's a few other solutions (in the $100 to $600 range), but I think if you check on that stuff first, you'll see the issue.  HDD read speed on a mid-range gaming rig like yours should hit in the 250 - 280 range, anything less and you're really bottlenecking your system.

Image below is from mine when I was testing out my 2 X WD1TB 6gb drives, but putting them on the Intel controller instead of the Marvel.  Tomorrow I put my second SSD in there to see if I can top it.  My saves are about 90mb and the load times stay under a minute on a 930 (OC'd to 3.6), 12gb, 2xGTX470 SLI (SLI does nothing for this game, btw), and RAID 0.
14  TS3/TSM: The Pudding / The World Of Pudding / Re: Advise on new video card please on: 2010 December 02, 15:19:23
Also get your RAM upgraded if you haven't already. If your OS is 64bit, then get yourself a min of around 6-8gig, which will really help the Sims. If you are on 32bit, then max it out to 4gig RAM.
The Sims 3 is a 32-bit program, so even with 8GB of RAM it can only address I think 2GB maximum, even if you have a 64-bit OS.
With the LN patch, EA made the Sims 3 large address aware, so it can now access a full 4GB.  Still 32-bit, obviously.

Where was this in the patch notes?
15  TS3/TSM: The Pudding / Pudding Factory / Re: Pudding Factory is for downloads: put your lame requests & WCIFs here on: 2010 November 23, 05:59:18
Quick mod request...

Replace the hot tub water with the well water from WA.  The idea is to make it so that the water itself can change color when you click the wheel, not just the obscured lights.  I want my vamps tubbing in plasma, dangit.
16  TS3/TSM: The Pudding / The World Of Pudding / Re: Late Night bugs & annoyances on: 2010 November 21, 20:36:00
Anyone else notice that Hot Tub Time Machines do not actually change the water color when you click the wheel?  Its like the darkening knob on the toaster, only less effective.

Also, no time travel.
17  TS3/TSM: The Pudding / The World Of Pudding / Re: Attempting to Unlock the other High Rise shells on: 2010 November 19, 01:33:45
I'll do some further testing then, but the 5 or so that I randomly tried built just fine.  I already cut 3 because of some issues, but it looks like I may need to do some more trimming or tweaking for the LOD issue.

I may also need to look into enabling the mailbox and call boxes, but I assumed they were already accessible in the debug catalogue.

*Update*

I just did a thorough testing of LOD and build issues.  Of 23 buildings I found the following:

4 in total default to their lame gray colors in map view mode, tolerable. - I'll look into the texture issue, but my belief is that they don't exist.
1 completely crapped out in map view, the basic shape was there but the textures were wocker-jawed. - Set to be eliminated.
1 was a total duplicate of another building - set to be eliminated.

I also tested elevator compatibility, building floors and walls, etc, and found no bugs this way.  I think the really nasty bugged shells were the ones I already weeded out.

18  TS3/TSM: The Pudding / The World Of Pudding / Re: Attempting to Unlock the other High Rise shells on: 2010 November 18, 22:27:49
To respond to the original post, I found the OBJD files for the remaining shells and changed the catalogue placement.  Works beautifully in my game for 23 of the 26 other shells.  I posted the modified .package to MTS and it should be up in a day or two once it gets by their moderators.

There were two others with a strange catalogue placement "preset" to Children's Wall Art, which I didn't touch for now, no real time to test.

There is another with the tag "Hero Building" that crashes the game when you set the flags to show up in game.  I think it may be beyond resurrection.

Anyways, a day or two more it will be up on MTS.  Pretty simple hack actually, surprised no one has done it already.
19  Awesomeware / AwesomeMod! / Re: AWESOMEMOD 4.0.87 (AMB) TEST THREAD on: 2010 June 21, 21:05:36
This is just a guess, but I think the game is adding Sims to the neighborhood in order to man the cash register at the consignment store and work at the salon.  I'm wondering if this will continue to happen if you bulldoze the salon, consignment store, and fire station.  You can add them back in after you have populated your town and no longer need the game to provide them.  In one of the games I tested the expansion pack in, the jobs were populated by unemployed Sims that already lived in my town.  No EA generated Sims were added. 

I raptured my neighborhood and replanted my seed famblies and found the issue.  Every time one of my sims gets a job, a random fambly is also moved in to be his/her boss.  This may also happen if they happen to get promoted, the game moves in more sims instead of promoting or drafting someone that already exists.  Theoretically, these sims should be "non-instanced", but they are indeed physically living in my hood.  I would rather have the game draft or promote non-sacred unemployed sims for this purpose.

My two cash registers (consignment and nectary) were manned by draftees from my original gene pool.  This also resulted in a string of "XXX wants to get a job in YYYY" messages popping up that wouldn't quit until I nuked the nectary register.
20  Awesomeware / AwesomeMod! / Re: AWESOMEMOD 4.0.87 (AMB) TEST THREAD on: 2010 June 21, 15:01:09
Quote
Did you simply disable ASM or did you disable story mode in the in-game options panel?

I use awesomeconfig. Awesomemod storymode is enabled. Ingame, I have it set it to disable. Never had a problem with it before. The ingame button seemed to disable both awesomemod storymode as well as EAxis storymode. (except for the period after the game was launched when the button did nothing).


EDIT: Alright, so, the more sims *I* move in, the more sims the game movies in... and it happens immediatly upon me moving sims in. It's become a bizarre contest to capture the best realestate :s

I'm having a similar issue, I created 8 famblies of 6 sims each for genetic seeding and moved them in.  The storymode still insisted on creating another 7 famiblies of various sizes over the course of the next 3 game days, pretty much trashing my carefully crafted gene pool.  Is there any way to block immigration or at least limit it to when its really needed.  Smashing these illegal immigrants does nothing, the game just makes new ones almost immediately.
21  Awesomeware / AwesomeMod! / Re: AWESOMEMOD 4.0.87 (AMB) TEST THREAD on: 2010 June 20, 05:35:56
My firetruck keeps vanishing from the fire station. It's happened on a few different saves now, I go to a fire to put it out, my sim gets back in to drive back to the station, truck pulls up out the front of the station, and promptly vanishes into the ether. I can't find it anywhere, it's not in the inventory... is there a workaround at all to put in a new one?

This is actually an eaxian bug. The solution, if you want to call it one, that I found on the BBS was to just nuke and redrop the firestation. Alternatively, the only way you can buy the Woo Woo 400 is to have a sim actually own the fire station's lot, at which point it automagically becomes available in the buydebug catalog.

The fire engine is always available in the buydebug catalog regardless of ownership of the lot.  You can even place one in home lots for kicks, though I don't think it functions as a standard vehicle (haven't tested).
22  Awesomeware / AwesomeMod! / Re: AWESOMEMOD 4.0.87 (AMB) TEST THREAD on: 2010 June 18, 16:58:03
I had a crash to desktop without anything but Awesome installed, I have all the expansions installed. Here is my crash dump I dont have a save because this was a clean install fresh game.

http://www.mediafire.com/?ywa2y55ettg

That's the magic dsmx86dll.dll not found error.  There isn't a whole lot you can do about it and there are a few threads around to help fix it.  I just downloaded a copy of the .dll and threw it in my ...windows/system folder and haven't had another crash, but its probably just voodoo.
23  Awesomeware / AwesomeMod! / Re: AWESOMEMOD 4.0.87 (AMB) TEST THREAD on: 2010 June 18, 14:46:43
Not sure if its the brand new Nvidia drivers (257.XX) or latest AM, or a combination, but high-speed actually works in high speed and game is freeze-free (where I was getting frozen about every 15 minutes two AM versions ago).

Did get a crash because of an overloaded lot though, drilling at night is bad, mmm'kay?  51 sims rushing a 15x10 lot does bad things.

Queue stomping for the robot reactions is also just plain stupid, it just forces you to make 5 tries before using registers and turns any lot into a fracas when a robot visits.

Other than that, nicely bug free.

24  Awesomeware / AwesomeMod! / Re: AWESOMEMOD 1.2.7/2.7.7/3.3.11 TEST THREAD on: 2010 June 13, 17:56:28
I had it set to Chinese Garden from before installing Ambitions, for me its always been a Chinese garden.  This was not changed to small park, but it did disable the school.  I believe you could also set the "small park" to "chinese garden" yourself and it will stick.
25  Awesomeware / AwesomeMod! / Re: AWESOMEMOD 1.2.7/2.7.7/3.3.11 TEST THREAD on: 2010 June 13, 17:37:09
- Game lags to hell again, previous AM build was quite smooth running, with this there is literally no difference between 2x and 3x speed, and only a slight increase over 1x speed.

Tight pants?  When I see this, it usually means some CC is buggy.  Remove anything you added in the last 48 hours and your problem will probably go away.

- Some random lots have their lot names and information scrambled with each load, fixing them again seems to make them stay for the next load.  I haven't found the pattern for what gets scrambled yet, effected all my beach lots (3), a few other community lots (fire station, museum, large park), and regular houses (4).  On the scrambled lots, lot type did not properly show in map view, but their function was fine when visited.  Again, fixing the info and setting the lot type made them work and load fine after they were saved again.

I have noticed that AMB is not exactly consistent about lot types.  I do not think all of the errors related to lot types are caused by Awesome Mod.

For example, without Awesome Mod installed, if I start several Sunset Valley games, I have seen the School lot set to type "Small Park" and "No Visitors Allowed".  I am not sure what it is supposed to be.

My school lot was always has been set to "Chinese Garden" and stayed that way.  I attempted to replace the school on that lot and ended up disappearing it, now I can't place another so I'll wait to test it each build.

This bug is quite different though, its related to text strings.  Lot names don't disappear, they get replaced with computer code crap like "String:0000_12345_sunset.valley.lot.name_b435dsdr"

It just happens to a handful of lots with each load, I've saved and reloaded several times and fixed what I found each time, now it seems not to happen any more.  

A similar bug (nuisance level) - Lot types appear in parentheses under the lot name, i.e.:

Sunnyside Strand Beach House
(Beach Lot)


The parentheses with lot type disappears any time you make a name change and must be reset to appear again.  This doesn't seem to effect the actual lot functioning though.

As for custom content, I don't have anything at all except AM and official EAxis store content in .dbc's.  Nothing was added recently, only AM was changed and scriptcache was deleted.
Pages: [1] 2 3
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.064 seconds with 18 queries.